Blogi

Olin mukana suunnittelemassa, järjestelemässä ja toteuttamassa yhdistyksemme uutta Unettomien Yö -verkkotapahtumaa yhtenä vapaaehtoistoimijoista. Kuvaan tässä blogissa läpi yön töitä tehneen toteuttajan ajatuksia ja kokemuksia väsymyksen hallinnan kannalta.

Suomen Unettomat ry on yksi Uniliiton perustajayhdistyksistä. Uniliiton syksyn tärkeä toimintaviikko, Univiikko®, luo aikakehyksen sekä liiton että sen jäsenyhdistysten esilletulolle unen asioissa.

Minäkin kärsin välillä unettomuudesta. Kärsin, vaikka olen terveystieteilijä ja tiedän, kuinka tärkeää uni meille jokaiselle on. Silti unettomuus hiipii osaksi elämääni etenkin kaikista stressaavimpina aikoina.

Minulla on ollut ajoittaisia uniongelmia niin kauan kuin muistan. Jo lapsena minua valvottivat erilaiset asiat ja saatoin herätä yöllä kulkemaan pimeässä talossa vailla tolkkua. Olen myös nukkuessani ollut todella levoton; liikkunut, puhunut ja puuhannut kaikkea. Muistan esimerkiksi, kun kerran aloin isäni luona katsoa vhs-elokuvaa unissani...