Kevään 5 tapaamisen Unitupasarja työikäisille

11.01.2024

Aloitamme jälleen suositun "suljetun" Unitupa vertaisryhmämme tapaamiset verkossa 8.2.2024. Tämä maksuton n. 1,5 h x 5 tapaamisten sarja on suunnattu sinulle työikäinen (työtilanteestasi riippumatta), kun kaipaat juttuseuraa ja ajatusten vaihtoa vertaisilta.

Tapaamiset verkossa ovat kolmen viikon välein torstai-iltaisin 18.00-19.30 toukoukuun alkuun saakka.  Aiheet tässä ryhmässä sivuavat työelämää, unen ongelmia ja keinoja parempaan jaksamiseen niin työssä kuin omassa elämässä. Juttelemme arkipäivän asioista ja toistemme kuulumisista, rennosti ja vapaamuotoisesti, jakaen ja kuunnellen - kuten vertaistuki parhaimmillaan tapahtuu.

Miksi suljettu vertaisryhmä?

Toivomme tämän lisäävän turvallista, syvällistä ja luottamuksellista keskustelua ryhmän jäsenten kesken. Ohjaaja (tai myös osallistujat halutessaan) voivat alustaa keskustelua alkuun eri kerroilla eri aiheista. Ensimmäisellä kerralla 8.2. tutustutaan ja käydään läpi vertaisryhmän ja verkkotapaamisten pelisäännöt sekä seuraavat tapaamiset ja teidän, osallistujien mahdolliset toiveet.

Miksi työikäisille?

Uniliiton eri yhdistyksillä on tarjolla erityypppisiä Unitupia. Yhdistysten vapaaehtoiset vertaisohjaajat antavat oman panoksensa vertaisryhmän toimintaan omalla tavallaan. Unituvissa löytyy esimerkiksi kaikille avoimia vertaistapaamisia joko verkossa tai etänä ja löytyy myös erikseen mm. senioritapaamisia. Toive olisi saada myös nuorille aivan omansa!

Uniongelmiin liittyvissä  asioissa on paljon samaa, mutta eri ikäisillä myös runsaasti erilaisia aiheita ja painotuksia. 

Työn haasteet, stressi ja työssä uupuminen ovat usein uniongelmien alku. Siksi halusin panostaa erityisesti tähän alueeseen. Tämän suljetun vertaisryhmän ohjaajana olen itsekin usein kamppaillut työn paineiden, suorittamisen ja niistä johtuvien uniongelmien kanssa. Siksi ja myös nykyisen työni puitteista (väsymyksen hallinnan, turvallisuuden ja vireyden edistäminen) tämä on oma tapani olla vertainen.

Olet tärkeä, kun osallistut!

Keskustellessa saa ja antaa vertaistukea kun on osa yhteistä ryhmää. Osallistujalla on siis iso merkitys ryhmässä! Osallistujat ovat aina vaitiolovelvollisia keskusteluissa kuulemistaan asioista ja muiden osallistujien tiedoista. Jokainen osallistuja kunnioittaa, kuuntelee ja tukee toisia osallistujia sekä puhuu itsestään ja omista asioistaan juuri sen verran kuin itse haluaa. Keskustelua voi myös jatkaa Unitupalaisten suljetussa FB ryhmässä Siinä ovat mukana myös kaikkien muidenkin Unitupien osallistujat. Neuvomme jäseneksi pääsystä ensimmäisessä tapaamisessa. 

Muista ilmoittautua


Tervetuloa mukaan!  Ilmoittautuminen sujuu helposti Uniliiton kalenterin kautta 

Ilmottaudu vaikka heti, mutta viimeistään 7.2. Lähetämme sinulle liittymislinkin ja ohjeet mukaan tuloon kevään tapaamisiin  ilmoittautuessasi antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Osallistuminen ei voi olla tämän helpompaa, joten nyt mukaan jakamaan ajatuksia unesta ja unettomuudesta!

Käydään kevyesti kevääseen!

t. Päivi Saarijärvi :-), Unitupaohjaaja


Artikkelin kuva Pixabay, Alexandra_Koch