Unettomien Yö -verkkotapahtumaan enää kolme viikkoa...

13.10.2021

On ihana seurata, kuinka idea lähtee lentoon. Hallituksemme jäsen, unihoitaja Anna-Mari Aronen esitti jo vuosi sitten ajatusta unettomien yöstä: "...että oikeasti tavoittaisimme unettomat unettomuuden heikoimmalla hetkellä - yöaikaan". Ajatus jäi itämään hallituksessamme ja tänä syksynä Uniliiton Univiikko® loi hyvän ajankohdan sen toteuttamiselle.

Olemme vähän yli kuukauden verran tosissamme puurtaneet idean parissa ja esittelemme nyt uuden, vuosittaisen verkkotapaamisen: Unettomien Yö, joka tänä vuonna on marraskuun 4.-5. välisenä yönä kello 21.00 - 06.00.

Yhdistyksemme on saanut toteutukseen apua Uniliitolta sekä monilta arvostetuilta asiantuntijoilta ja muilta Uniliiton jäsenyhdistyksiltä.  Vapaaehtoistyössä osallistumisessa ja yhteistyössä on toiminnan ydin. Haluankin jo tässä vaiheessa lähettää lämpimiä ajatuksia ja kiitoksia jokaiselle toteutuksessa mukana olijalle, olette arvokkaita!

Ohjelmasta alustavasti

Tarjoamme unettomille erilaista ohjelmaa läpi yön. Luvassa mm. rentoutuksia, asiantuntijoiden tietoiskuja, keskusteluita, aamujoogaa, chattia sekä muuta mielenkiintoista ohjelmaa unettomien tueksi.

Tarkoituksemme ei ole valvottaa yön ohjelmilla, vaan voit liittyä mukaan kuuntelemaan tai osallistumaan chatissä, jos uni ei tule JA voit sulkea yhteyden milloin vain, kun uni alkaa voittaa.

Unettomien Yön ohjelmarunko:

klo 21.00 - 00.00 asiaa unesta, unihäiriöistä ja uneen pääsemisestä

klo 00:00 - 03.00 asiaa unennäkemisestä ja yön kulun kysymyksistä

klo 03:00 - 06:00 asiaa vuorotyöstä, vireytymisestä ja aamurytmistä

Jokaiseen yön tuntiin sisältyy aina rauhoittava, ohjattu rentoutusosio, josta unesi voi alkaa.

Mukaan pääsee näin

Voit liittyä mukaan "Unettomien Yö" Zoom-webinaariin milloin vain välillä 4.11.2021 klo 21:00 - 5.11.2021 klo 06:00 klikkaamalla itsesi sisään 

tällä linkillä

Voit osallistua selaimellasi tai ladata ennakkoon ilmaisen Zoom-sovelluksen koneellesi, mikäli et ole aikaisemmin käyttänyt Zoomia. Sen jälkeen pääset 4.11. klo 21.00 jälkeen yllä olevaa linkkiä klikkaamalla suoraan sisälle tapahtumaan. Webinaarissa mikrofonisi ja videokuvasi ovat poissa käytöstä, mutta chatin kautta voit lähettää kysymyksiä tai kirjoittaa ajatuksiasi unettomuudesta, niin saat niihin vastauksia ja vertaiskeskustelua yön aikana.

Uutta meillekin!

Ideasta toteutukseen on melkoinen matka ja toivomme, että tapahtuma saavuttaa tavoitteensa olla unettoman tukena silloin, kun tukea tarvitaan. 

Toivomme myös, että uuden tapahtuman mahdolliset kömmähdykset ja tekniset ongelmat sivuutetaan huumorilla. Ja yksi kysymysmerkki on myös meidän toteuttajien oma jaksaminen läpi yön, mutta siitä uskomme selviävämme teidän kaikkien tuella.

Palautetta ja ideaa seuraavaan vuoteen saa antaa (suomenunettomat @gmail.com).  Kerromme lisää tapahtuman edistymisestä täällä omalla sivustollamme sekä Facebookissa ja Instassa. 

Uudesta innostuneena

Päivi Saarijärvi, pj. Suomen Unettomat ry