Unettomien Yö 2022

21.10.2022

Järjestämme Univiikon® yhteydessä 3.- 4.11. klo 21-01 toisen kerran Unettomien Yö -verkkotapahtuman. Tarjolla on viimevuotiseen tapaan suosittuja asiantuntijoiden tietoiskuja, keskustelua unen ja unettomuuden eri aiheista, rentoutushetkiä sekä kommentteja osallistujien kysymyksiin ja vertaistarinoihin chatissä. Tule mukaan maksuttomaan ja kaikille avoimeen verkkotapahtumaan, jos uni ei tuu!  

Yön järjestely ja itse tapahtuma on vapaaehtoisvoimin iso ponnistus ja kiitämme suuresti asiantuntijoita, jotka lähtivät kanssamme mukaan luomaan tämän vuoden tapahtumaa!

Ohjelma ja osallistuminen

Mukaan voi liittyä milloin vain ja linjoilta voi poistua, jos uni voittaa.  Zoom-osallistumislinkki löytyy tapahtumapäivänä Suomen Unettomat ry:n kotisivulta ja Uniliitto ry:n kalenterista.

Ohjelma välillä 21-01 kulkee seuraavasi. Huomioi kuitenkin, että live-tilaisuudessa ajat myöskin vähän elävät keskustelun mukaan! Teemme pieniä rentouttavia harjoitteita sopivissa väleissä, kun aikaa jää.

21.00 Tilaisuuden avaus - vertaistoimijoista voimaa; Päivi Saarijärvi, pj. Suomen Unettomat ry

n. 21.20 Unihäiriöistä unettomuutta; Eevert Partinen; yleislääkäri, Terveystalo Helsinki Uniklinikka

n. 22.00 Lääkkeet unettomuuden hoidossa; Markku Partinen, professori, Unen Focus, Terveystalo

n. 22.40 HOT, hyväksymis- ja omistautumisterapia; Tallenne Arto Pietikäiseltä, psykoterapeutti, työterveyspsykologi, tietokirjailija; asiasta kertoo lisää jäsenemme Päivi Karhu, univalmentaja, Levossa

n. 23.00 Kognitiivinen hypnoterapia ja harjoite; Susan Pihl, erikoislaboratoriohoitaja, polygrafiateknologi, asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti, vpj. Suomen Unettomat ry

n. 23.20 Väsymyksen vaikutus tunteisiin, tarkkaavaisuuteen ja huomiokykyyn; Päivi Saarijärvi, FRM-vireysvalmentaja, työturvallisuuskouluttaja, Vitalgo, pj. Suomen Unettomat ry

n. 23.40 Keskiyön rentoutushetki; Anna-Mari Aronen, sairaanhoitaja, asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti, Terveystalo Helsinki Uniklinikka, Suomen Unettomat ry

n. 00.10 Unettomuuden kokemuksia ja mistä olet saanut apua; Mukana Suomen Unettomat ry:n asiantuntijat ja Ylen toimittaja Päivi Leino, joka esittelee suunnittelemaansa radiodokumenttia unettomuudesta. 

Uniliiton jäsenyhdistys Epätyypillinen Unirytmi ry myös mukana menossa Unettomien yön verkkotapahtumassa. Kirsi kertoo omakohtaisia kokemuksiaan viivästyneen unirytmin kanssa elämisestä, miten hän pärjää "väärään aikaan nukkujana" - ja mitä iloa ja hyötyä hänelle on ollut vertaistuesta yhdistyksen ja facebook-ryhmän kautta.

Halutessasi kuulla muita tai jakaa omia kokemuksiasi, vaikka nimettömänä, pysy linjoilla!

n. 01.00 Juonnettu ohjelma loppuu

Tavoitteemme Unettomien Yön järjestämisessä on

  • kertoa unesta ja unihäiriöistä sekä niiden hoidon mahdollisuuksista asiantuntijoiden avulla
  • tavoittaa uneton silloin, kun unettomuus mahdollisesti ahdistaa ja tuntuu, että on yksin asian kanssa
  • tarjota mahdollisuus kysyä ja keskustella chatin kautta omista unettomuuden kokemuksistaan
  • järjestää erityyppisiä rauhoittumista tukevia rentoutusharjoitteita yön aikana

Järjestimme tapahtuman viime vuonna ensimmäistä kertaa ja saimme osallistujilta hyvää palautetta, joista nostan esiin muutaman otteen:

...Hirmu mielenkiintoisia esityksiä, ...Luennot olivat mielenkiintoisia ja informatiivisia, ...Kuuntelin kaksi ensimmäistä rentoutusharjoitusta ja ne olivat todella hyviä...

Lisäksi kaiken kaikkineen tapahtuman osallistujat arvioivat meidän onnistuneen tavoitteissamme hyvin, osa jopa erinomaisesti. 

Tervetuloa mukaan Univiikolla® torstai-illasta alkaen tekemään onnistunutta tapahtumaa kanssamme, kuulemaan unesta, unettomuuden hoidoista, väsymyksen hallinnasta sekä rentoutumaan. Kaikki Univiikon® ohjelmat löydät Uniliiton kalenterista!

Tervetuloa!

Suomen Unettomat ry

pj. Päivi Saarijärvi