Syksyn Univiikko® täynnä asiaa 

31.10.2021

Suomen Unettomat ry on yksi Uniliiton perustajayhdistyksistä. Uniliiton syksyn tärkeä toimintaviikko, Univiikko®, luo aikakehyksen sekä liiton että sen jäsenyhdistysten esilletulolle unen asioissa.

Vuoden 2021 Univiikko® alkoi sunnuntaina 31. lokakuuta, kun kelloja jälleen kerran siirrettiin aamuyöllä klo 04.00 kaikissa EU:n jäsenmaissa tunti edellistä kesää kohti. 

Maanantaista eteenpäin uni, unettomuus ja erilaiset unihäiriöt ovat esillä niin alan ammattilaisille kuin jokaiselle asiasta kiinnostuneellekin. 

Osa tilaisuuksista on paikallisia ja ne voidaan järjestää vihdoinkin perinteisesti paikan päällä. Valtakunnalliset tapahtumat toteutetaan verkossa, joten niihin voi osallistua etänä turvallisesti ja helposti, vaikka kotoa käsin. Eri tilaisuudet ja niiden tarkemmat tiedot löydät Uniliiton sivuilta. 

Alla lisätietoa meidän yhdistyksemme, Suomen Unettomat ry:n, uudesta ja ainutlaatuisesta Univiikon® verkkotapahtumasta. Olet tervetullut mukaan, jos uni ei tuu!

4. - 5. 11.2021 ensimmäistä kertaa Unettomien Yö

Olemme nyt parin kuukauden ajan suunnitelleet ja valmistelleet uutta, läpi yön kestävää verkkolähetystä, Unettomien Yötä. Kuten kerroin edellisessä ajankohtaista-kirjoituksessani, olemme innostuneita ja jännittyneitä siitä, miten palaset loksahtavat kohdalleen ja aikataulu pitää sekä miten itse pysymme hereillä juontamassa keskusteluita ja olemassa teknisenä tukena... Toisaalta yritämme olla itsellemme armollisia mahdollisten kömmähdysten, väsymyksen vaikutusten tai teknisten ongelmien suhteen. Samaa ymmärrystä toivomme  myös kaikilta osallistujilta  :-). 

Yön ohjelma ja esiintyjät ovat nyt pitkälti varmistuneet. Jos syystä tai toisesta valvot yöllä ja aihe kiinnostaa, tule mukaan kuuntelemaan, osallistumaan, kysymään ja/tai antamaan vertaistukea unettomille. Olet tervetullut linjoille:

Yön ohjelma

Klo 21.00 - 24.00

 1. Yön avaus, SU ry, pj. Päivi Saarijärvi ja varapj. Anna-Mari Aronen

 2. Nukahtamisen periaatteita, unihoitaja Susan Pihl ja uniohjaaja Sari Tammikari

 3. Unettomuus ja sen hoitopolkuja, lääkäri Eevert Partinen

 4. Unihäiriöistä esillä levottomat jalat, lääkäri Eemil Partinen

Klo 00.00 - 03.00

 1. Ajatukset unen tukena, unihoitaja Susan Pihl
 2. Unet ja uniryhmätyöskentely, psykiatri ja uniryhmäopettaja Markku Siivola
 3. Vuorokausirytmi ja uni, mukana mm. Epätyypillinen Unirytmi ry

Klo 03.00 - 06.00

 1. Väsymyksen hallintaa ja asiaa vuorotyöstä, FRM-kouluttaja Päivi Saarijärvi ja uniohjaaja Minna Holmström

 2. Unettomien vertaisohjaajan kokemuksia, vertaisohjaaja Marja Ylösmäki

 3. Aamuihmisen puheenvuoro ja ravitsemusnäkemystä, ravitsemusasiantuntija ETM Anu Kosonen

 4. Joogaa ja hengitysharjoitetta syksyiseen aamuun, unihoitaja Anne Huutoniemi

Eri teemojen lomassa potilaskokemuksia, mm. Salla Mansikkamäki, Sirkku Piminäinen, Aila Hänninen ja Minttu Lehtovaara; osallistujien kysymyksiin vastailua; vertaiskeskustelua chatissa; useita rentoutusohjauksia mm. unihoitajat Anna-Mari Aronen ja Susan Pihl sekä psykofyysisen fysioterapian harjoitteita ja unimusiikkia.


Kirjoittaja: Päivi Saarijärvi, pj. Suomen Unettomat ry

Osallistumislinkki Unettomien Yö tapahtumaan: 

https://zoom.us/j/96901964046?pwd=R3NNbWtIL3d4VnNQY0xtNHV0Mk81UT09

Kuva: Pixabay, Stux