Suomen Unettomat ry rekisteröitiin 10.12.2002

10.12.2022

Vuosi 2022 on ollut yhdistyksemme 20. toimintavuosi. Kiitos vapaaehtoistoimijoille ja jäsenillemme - ilman teitä ei olisi yhdistystä ja sen toimintaa.  Unettomuudesta kärsii yhä liian moni suomalainen, joten työ jatkuu...

Yhdistyksessä pyrimme lisäämään tietoa ja antamaan vertaistukea etenkin nykypäivän verkossa tapahtuvine mahdollisuuksineen. Yhdistyksen tarkoitus ei mielestämme ole byrokratian pyöritys, vaikka sekin hoidetaan. Pääasia on ihmiset ja jokaisen oma kokemus unettomuudesta sekä siitä, miten unettomista öistä huolimatta eletään ja myös iloitaan.

Jos yhdistyksemme ei vielä ole tuttu niin sivustoltamme löydät paljon tietoa ja julkaisuja yhdistyksemme tavasta toteuttaa toiminta-ajatustaan. Tutustu ja tule mukaan!

Olemassaolomme tarkoitus lyhyesti - hienosti sanottuna missiomme:

Haluamme levittää unitutkimusten ja hyvän kokemustiedon sanomaa, hyvän olon sekä turvallisuuden ylläpitoa väsymyksestä huolimatta ja tehdä sitä järjestelmällisen yhteistyön voimalla. Siksi kutsun sinutkin mukaan jäseneksi kehittämään ja siirtämään tätä tarkoitusta yhä paremmin käytäntöön seuraaville vuosikymmenille.

Tiedostamme, että yhdistystoiminta on nykypäivänä jäämässä mm. somen vapaamuotoisten ryhmien ja keskusteluiden varjoon. Molemmissa on sama pohja - matala kynnys osallistua ja saada äänensä kuuuviin. Yhdistystoiminnan etu on vielä kuitenkin se, että voimme hyödyntää somea ja verkon mahdollisuuksia ja silti olemme yhteisö, joka on virallinen osa yhteiskuntaa ja vaikuttamisen mahdollisuudet ovat suuremmat. 

Haluamme levittää unitutkimusten ja hyvän kokemustiedon sanomaa, hyvän olon sekä turvallisuuden ylläpitoa väsymyksestä huolimatta ja tehdä sitä järjestelmällisen yhteistyön voimalla. 

Hyvistä aikeista käytännöiksi!

Työtä vaikuttaminen ja yhdistystoiminnan järjestäminen vaatii - ei se itsestään tule. Helpoin tapa aloittaa on liittyä jäseneksi ja maksaa jäsenmaksu 15 € / vuodessa. Siten olet jo yhdistyksen  täysivaltainen jäsen ja voit aina ilmaista mielipiteesi, antaa ideoita ja saat neljä kertaa vuodessa ajankohtaisen Uniuutiset-lehden kotiin kannettuna. Kun haluat toimia enemmän, riittää kun ilmoitat vapaamuotoisesti siitä meille suomenunettomat@gmail.com sähköpostiin. Vuosi 2023 on avoin kaikille unen puolesta toimiville!

Koska yhdistyksemme virallinen rekisteröintipäivä on 10.12.2022, toivotan hyvää vuosipäivää tänään yhdistyksellemme.  Uusimassa blogissamme käsittelimme yhdistyksen historiaa ja tätä vuotta, joten sitä en kertaa nyt tässä. Toivotan vain yhdistyksellemme vuosipäivän onnitteluiden lisäksi hyvää tulevaisuutta ja yhteistyön voimaa jatkoonkin!

Suomen Unettomat ry

pj. Päivi Saarijärvi