Unettomien Yö -verkkotapahtuma tukee unettoman ollessa haavoittuvimmillaan

22.10.2021

Noin kolmannes suomalaisista kärsii ajoittain unettomuudesta ja siirtyminen talviaikaan aiheuttaa monelle unettomalle lisähaasteita. Suomen Unettomat ry järjestää nyt ensimmäistä kertaa Unettomien Yö -verkkotapahtuman. Tapahtuma sijoittuu Uniliitto ry:n Univiikolle®, joka alkaa perinteisesti syksyn kellonajan siirrosta. Tämän vuosittaiseksi suunnitellun verkkotapahtuman tarkoituksena on tavoittaa uneton yöllä eli juuri silloin, kun unettomuus valvottaa ja ahdistaa eniten.

Unettomien Yö alkaa 4.11. klo 21:00 ja päättyy aamulla 5.11. klo 06:00. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Ohjelma käsittää mm. unen asiantuntijoiden puheenvuoroja, keskustelua ja joka tuntiin sisältyy ohjattu rentoutusharjoitus. Uneton voi milloin vain liittyä mukaan kuuntelemaan tai keskustelemaan chatissä ja yhteyden voi sulkea, jos uni alkaa voittamaan. Zoom-osallistumislinkki löytyy Suomen Unettomat ry:n kotisivulta ja facebook-tapahtumasta sekä Uniliitto ry:n kalenterista 

Unen asiantuntijat tukemassa unettomia

Asiantuntijoista mukana ovat mm. unihoitajat, tietokirjailijat Anna-Mari Aronen ja Anne Huutoniemi; uniterapeutti, tietokirjailija Susan Pihl; lääkärit Eemil Partinen ja Eevert Partinen; psykiatrian erikoislääkäri, uniryhmäohjaaja ja -opettaja, tietokirjailija Markku Siivola; terveydenhoitaja, uniohjaaja Sari Tammikari; sairaanhoitaja, uniohjaaja Minna Holmström; vireys- ja työturvallisuuskouluttaja, tietokirjailija Päivi Saarijärvi; ravitsemusasiantuntija Anu Kosonen; eri unihäiriöiden potilasedustajia omine puheenvuoroineen.

Yön rytmi määrittelee ohjelman kulun

"Ohjelma noudattaa pääosin yön rytmiä", kertoo Suomen Unettomat ry:n puheenjohtaja Päivi Saarijärvi. "Alkuillasta puoleen yöhön käsitellään asioita tutkitun tiedon näkökulmasta, kokemustietoa unohtamatta. Puolen yön jälkeen siirrytään puhumaan enemmän unista, yön ajatuksista ja vuorokausirytmin asioista. Aamua kohden aihe kääntyy aamuyön heräilyihin, vuorotyöhön ja aamuun vireytymiseen."

Lisätietoja

Päivi Saarijärvi, pj. Suomen Unettomat ry
050 4119 663

suomenunettomat@gmail.com

Suomen Unettomat ry
c/o Uniliitto ry, Sitratori 3
00420 Helsinki
www.suomenunettomat.fi


Suomen Unettomat ry on vuonna 2002 perustettu valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan yhdistys. Toiminnan tarkoitus on tarjota tukea ja tietoa tilapäisestä tai pitkäaikaisesta unettomuudesta kärsiville ja heidän läheisilleen. Yhdistys tarjoaa ensisijaisesti apua unettomuuden lääkkeettömään hoitoon. Toinen tärkeä tavoite on edistää yleistä tietoisuutta unettomuudesta, sen syistä, hoitokeinoista sekä vaikutuksista elämänlaatuun ja toimintakykyyn. Suomen Unettomat ry on Uniliitto ry:n jäsenyhdistys, joka on Suomessa toimivien uniyhdistysten kattojärjestö.


                                                                                                                                                            Lataa kuva: